Brasil
Hizlaria
Thomas Troisgros
Chefa Oseille* jatetxean (Río de Janeiro, Brasil)

Thomas Troisgros familiako laugarren sukaldari-belaunaldia da. Bere aitona, Pierre Troisgros, Nouvelle Cuisine delakoaren sortzaileetako bat izan zen; osaba, berriz, Michel, Maison Troisgros*** jatetxeko chefa da. Brasilgo eta munduko chefik ezagunenetako bat izan zen Claude Troisgros bere aitaren lana ere ezagutu zuen Thomasek eta, 19 urterekin, Amerikako Estatu Batuetara joan zen; han, Culinary Institute of America eskolan graduatu zen. Daniel Boulud, Andoni Luis Aduriz eta Arzak sukaldariekin lan egin zuen.
Aitaren dei bati erantzunez, Brasilera itzuli zen 2005ean, 66 Bistro jatetxearen kargu egitera. Laster jarriko zen Olympe jatetxeko sukaldea zuzentzen ere; 1984an inauguratu zen jatetxe hori, eta frantziar teknikak brasildar produktuekin nahasteagatik zen ezaguna, hori guztia ikuspegi garaikide batekin.
2023Ko urrian, bakarkako negozio berria ireki zuen chefak Ipanema auzoko luxuzko etxe batean; Toto deitzen da, horrela deitzen baitzion maitekiro Pierre aitonak. Asmoa da Pariseko “neobistrós” direlakoen antzerako jatetxe garaikidea izatea. 2024Ko otsailean, Oseille-en txanda iritsi zen, bigarren solairuan; garratz esan nahi du frantsesez, klasiko bat Troisgros-en sukaldaritzan. Michelin izar bat jaso zuen jatetxean 2025an, martxan jarri eta urtebetera.
Eta 2024ko irailean, Diana Litewski emaztearekin batera, bere lehenengo taberna ireki zuen, Tijolada, Ipaneman.