Balear Uharteak

Hizlaria

Maca de Castro

Chefa Maca de Castro* jatetxean (Alcudia, Mallorca, Espainia)

Mallorkarra Espainiako gastronomian bere lekua hartzen joan da, duen pertseberantziari eta diskrezioari esker, lurraldearekin gero eta lotuago dagoen proposamen propio batekin.

Ostalaritzaren munduko familia batekoa da Maca de Castro eta, Arte Ederretako ikasketak egiten hasi zen arren, azkenean sukaldaritzarantz bideratu zuen bere ibilbidea. San Sebastian Gastronomika kongresuan Carme Ruscalledaren hitzaldi batean egon ondoren hartu zuen erabakia, eta hainbat chefen sukaldeetan hartu zuen indarra erabaki hark: bene-benetan miresten duen Hilario Arbelaitz –de Castro bezala, sukaldari lotsatua–, Andoni Luis Aduriz, Arzak, Julian Serrano…

2012an eskuratu zuen lehendabiziko Michelin izarra; orain, gainera, Michelin Izar Berdea ere batu zaio lehendabiziko hari. Alcudiako Maca de Castro* da bere jatetxe nagusia, eta 2020an Andana ireki zuen, Palma de Mallorcako antzinako tren-geltokiaren barruan dagoena. Baina atzerrian ere ekin die beste abentura batzuei: Uruguayn (jatetxe hori ixtea erabaki zuen) eta Düsselforfen (Alemania), 20grad.

Lotsatia da eta ez ditu gustuko fokuak, nahiago du bere sukaldean eta baratzean jardutea. Hantxe biltzen ditu egunero bere platerak prestatzeko behar dituen produktuak. 

Maca de Castro

Partners

Antolatzaileak

El Diario Vasco GSR GRUP

Erakunde babesleak

Eusko Jaurlaritza Gipuzkoa Turismoa Donostia San Sebastián
Hazi Muy Gipuzkoa DONOSTIA SUSTAPENA FOMENTO

Destino Invitado

RIO DE JANEIRO VISIT RIO

Babesleak

Junta de Andalucía Junta de Andalucía Junta de Andalucía
XUNTA DE GALICIA - CONSELLERÍA DO MAR GRAN CANARIA ME GUSTA ICEX BASQUE CULINARY CENTER SAN MIGUEL JAEN SELECCIÓN Región de Murcia 1.001 SABORES REGIÓN DE MURCIA ASTURIAS, COCINA DE PAISAJE TENERIFE Sabadell BALFEGÓ CAFÉS BAQUÉ S.PELLEGRINO Lacor Getariako Tzakolina Riedel Ondarreta MIBRASA

Hornitzaile Ofiziala

Makro

Laguntzaileak

TURESPAÑA JETRO (Japan External Trade Organization) DEPUTACIÓN DA CORUÑA - A PAISAXE QUE SABE SAMMIC JANBY DIGITAL KITCHEN Ostras Sorlut CASA OATEGUI Le noveau chef ICC KLIMER AIALA CEBANC