Italia

Hizlaria

Luigi Pomata

Chefa Luigi Pomata jatetxean (Cagliari, Italia)

Pomatak bere herrialdeko tradizioari jarraitzen dio, baina oso gustuko du esperimentatzea, plater tradizionalak berrinterpretatuz.

Luigi Pomata familiako chefen hirugarren belaunaldia ordezkatzen du; bere aitona Luigik –sukaldaritza pasio zuen nekazaria– Carloforteko hotel historiko baten kudeaketaz arduratzea erabaki zuenetik.  Ostalaritza eskolan graduatu ondoren, familiaren Da Nicolo (Carloforte) jatetxean lan egiteaz gain, bere prestakuntza hobetzea erabaki zuen.

Jatetxe garrantzitsuetan lan egin zuen, New Yorkera (Sirio Maccionirekin) eta Londresera (Marco Pierre White-ekin) iritsi zen arte.  2003Az geroztik, JRE "Jeunes Restaurateurs Europe” Europa osoko jatetxe-jabe diren chefen elkarteko kidea da.

Gaur egun, Cagliarin, Luigi Pomata jatetxearen ugazaba eta chefa da, sormenezko sukaldaritza batekin, etengabe bilakatzen ari den arren, lehengaiei bereziki erreparatzen diena. Luigi Pomata Bistrot ere badu, sardiniar eta italiar klasiko handiak birbisitatzen dituen sukaldaritza batekin eta, azkenik, Food & Lounge.

Luigi Pomata

Partners

Antolatzaileak

El Diario Vasco GSR GRUP

Erakunde babesleak

Eusko Jaurlaritza Gipuzkoa Turismoa Donostia San Sebastián
Hazi Muy Gipuzkoa DONOSTIA SUSTAPENA FOMENTO

Destino Invitado

RIO DE JANEIRO VISIT RIO

Babesleak

Junta de Andalucía Junta de Andalucía Junta de Andalucía
XUNTA DE GALICIA - CONSELLERÍA DO MAR GRAN CANARIA ME GUSTA ICEX BASQUE CULINARY CENTER SAN MIGUEL JAEN SELECCIÓN Región de Murcia 1.001 SABORES REGIÓN DE MURCIA ASTURIAS, COCINA DE PAISAJE TENERIFE Sabadell BALFEGÓ CAFÉS BAQUÉ S.PELLEGRINO Lacor Getariako Tzakolina Riedel Ondarreta MIBRASA

Hornitzaile Ofiziala

Makro

Laguntzaileak

TURESPAÑA JETRO (Japan External Trade Organization) DEPUTACIÓN DA CORUÑA - A PAISAXE QUE SABE SAMMIC JANBY DIGITAL KITCHEN Ostras Sorlut CASA OATEGUI Le noveau chef ICC KLIMER AIALA CEBANC