Italia
Hizlaria
Luigi Pomata
Chefa Luigi Pomata jatetxean (Cagliari, Italia)

Pomatak bere herrialdeko tradizioari jarraitzen dio, baina oso gustuko du esperimentatzea, plater tradizionalak berrinterpretatuz.
Luigi Pomata familiako chefen hirugarren belaunaldia ordezkatzen du; bere aitona Luigik –sukaldaritza pasio zuen nekazaria– Carloforteko hotel historiko baten kudeaketaz arduratzea erabaki zuenetik. Ostalaritza eskolan graduatu ondoren, familiaren Da Nicolo (Carloforte) jatetxean lan egiteaz gain, bere prestakuntza hobetzea erabaki zuen.
Jatetxe garrantzitsuetan lan egin zuen, New Yorkera (Sirio Maccionirekin) eta Londresera (Marco Pierre White-ekin) iritsi zen arte. 2003Az geroztik, JRE "Jeunes Restaurateurs Europe” Europa osoko jatetxe-jabe diren chefen elkarteko kidea da.
Gaur egun, Cagliarin, Luigi Pomata jatetxearen ugazaba eta chefa da, sormenezko sukaldaritza batekin, etengabe bilakatzen ari den arren, lehengaiei bereziki erreparatzen diena. Luigi Pomata Bistrot ere badu, sardiniar eta italiar klasiko handiak birbisitatzen dituen sukaldaritza batekin eta, azkenik, Food & Lounge.