Andaluzia
Hizlaria
Benito Gómez
Chef Bardal** jatetxean (Ronda, Málaga, Espainia)

Nortasun eta presentzia handiko sukaldaritzaren bitartez, Benito Gómezek barnealdeko Málagaren zaporea defendatzen du. Bardal bere jatetxeak gero eta akolito gehiago ditu.
Bartzelonarra jaiotzez eta bihotzez rondatarra, Benito Gómez chefa, enpresaburua eta kirolari sutsua da. Sukaldaritzarekiko maitasuna txikitatik sortu zitzaion, bere gurasoak Bartzelonan dagoen Argentonako Masía Can Raimí jatetxearen arduradunak baitziren. Duela ia hiru hamarkada ekin zion bere ibilbideari sukaldeko suen munduan barrena, Sant Pol de Mar eko Ostalaritza Eskolan ikasketak eginez.
Ikasketak amaitu ondoren, hainbat jatetxe garrantzitsutako sukaldeetan garatu zuen bere ibilbide profesionala, besteak beste, Jean Luc Figuerasen, Las Rejasen (Manolo de la Osarena), Hacienda Benazuzako La Alquerían (Ferrán Adriàrekin) edo Tragabuchesen (Dani Garcíarekin). Leku horietan guztietan, Gómezek zaletasuna landu zuen eta teknika ona ikasi zuen; orain, bere bi jatetxeetan aplikatzen ditu: Tragatá, tapa andaluzak eskaintzen dituen lekuan, eta Bardal gastronomikoan. Biak Rondan daude.
Benito Gómezek Málagako Jatetxerik Onenaren Saria jaso zuen 2017an Málagako Gastronomia Akademiaren eskutik, eta Michelin Gida prestigiotsuak 2020ko gidan Bardali bere bigarren Michelin izarra ematea lortu zuen (lehenengoa 2018an jaso zuen). Horrez gain, Rondako Udalak Puente del Turismo saria eman zion 2019an.
Bere sukaldaritzak hirian eta eskualdean ditu sustraiak eta, duela gutxi, Gómez urrats bat harago joan da zero kilometroarekiko duen maitasunean, izan ere, bere jatetxeak hornitzeko ekoizpen agroekologikoko proiektu bat martxan jarri baitu.