Gaztela eta Leon

Hizlaria

José Gordón

El Capricho jatetxearen jabea (Jiménez de Jamuz, León)

Haragi-zaleen erromes-lekua da El Capricho, eta José Gordónekin, jardunbide jasangarriak errespetatzen dituen leku ere bihurtu da.

XX. mende hasierako jatetxea da El Capricho; Joséren aitona Segundo Gordónek kobazulo bat hondeatu zuen Jiménez de Jamuz udalerrian, upategi bat egiteko eta, aldi berean, udarako merendero bat irekitzeko. Urte batzuk geroago, haren bilobak haragiaren tenplu bihurtu du leku hori; horrela, idi-haragia hautatu, hazi eta kozinatzen du, hainbat sari ekarri dizkion zigilu berezi bat jorratuz (World's 101 Best Steak Restaurants zerrendan bigarren lekuan egon da, eta lehenengo lekuan, berriz, Europakoan).

400 bat idi ditu, kontu handiz hautatutakoak, abeltzaintza estentsiboko 100 hektarea baino gehiagoko lursailean; horrez gain, zereala lantzeko beste 100 bat hektarea ditu, baita mahastiak ere.  José Gordón-ek jasangarritasunaren eta animalien ongizatearen premisetan oinarrituta kudeatzen du espazioa, produktu berezia eta kalitatezkoa lortzeko helburuz. 

José Gordón

Partners

Antolatzaileak

El Diario Vasco GSR GRUP

Erakunde babesleak

Eusko Jaurlaritza Gipuzkoa Turismoa Donostia San Sebastián
Hazi Muy Gipuzkoa DONOSTIA SUSTAPENA FOMENTO

Destino Invitado

RIO DE JANEIRO VISIT RIO

Babesleak

Junta de Andalucía Junta de Andalucía Junta de Andalucía
XUNTA DE GALICIA - CONSELLERÍA DO MAR GRAN CANARIA ME GUSTA ICEX BASQUE CULINARY CENTER SAN MIGUEL JAEN SELECCIÓN Región de Murcia 1.001 SABORES REGIÓN DE MURCIA ASTURIAS, COCINA DE PAISAJE TENERIFE Sabadell BALFEGÓ CAFÉS BAQUÉ S.PELLEGRINO Lacor Getariako Tzakolina Riedel Ondarreta MIBRASA

Hornitzaile Ofiziala

Makro

Laguntzaileak

TURESPAÑA JETRO (Japan External Trade Organization) DEPUTACIÓN DA CORUÑA - A PAISAXE QUE SABE SAMMIC JANBY DIGITAL KITCHEN Ostras Sorlut CASA OATEGUI Le noveau chef ICC KLIMER AIALA CEBANC